Škola je zapojena do projektu
Zavedení interaktivních postupů
do vzdělávacího procesu

reg. číslo projektu
CZ.1.07/1.1.10/01.0055

OPVK_logolink_vert

Turistický kurz 2012

Od pondělí 4.6. do čtvrtka 7.6. 2012 absolvovalo 36 žáků naší školy letní turistický kurz. Ráno jsme se sešli u školy, kde už čekal pan školník s kárkou, aby naložil zavazadla a děti, které neměly s sebou kola. A jako každý rok se dělaly poslední údržby a opravy kol. Po nezbytném poučení o chování a bezpečnosti jsme vyrazili směr Planá nad Lužnicí do letního tábora DDM Palcát.

foto_1

A ejhle - první sjezd tzv. Kechrovka - a už je tu technická závada. Pavlínka se snaží marně brzdit. Je statečná, vše ubrzdí nohama, sice nemá skoro podrážky, ale je živá a zdravá a všichni ostatní si oddechnou, jak tuto situaci zvládla. Okolo Lužnice na nás občas čekala džungle plná kopřiv a o bahno také nebyla nouze. Ale naši šikovní cyklisté statečně překonali všechny překážky a po krátkém zastavení v plánské cukrárně jsme dorazili do tábora. Rozdělili jsme se do chatiček, a protože nám cestou vyhládlo, uvítali jsme oběd, který na nás již čekal.

foto_2

Odpoledne se cyklisté vydali do Roudné a pěšáci do Plané. Bohužel, déšť nás zastihnul všechny, a tak jsme se vrátili do tábora promočení až na kost! Naštěstí nám pan ředitel Musil zatopil v kamnech v jídelně, kde jsme se nejen ohřáli,ale hlavně jsme si usušili mokré věci.

foto_3  3_roudna 


 

 

 

A je tu úterý, podmračené ráno. Ale ani to nás nezaskočí. Místo plánované vyjížďky jsme si vytvořili 4 družstva, která mezi sebou soutěžila v různých disciplinách a hrách.

 foto_4   foto_5   foto_6  foto_7  

 


 

 

Odpoledne jsme vyrazili na kratší výlet do Plané. Zpět jsme se vraceli rádi, protože na nás čekalo zdolání horolezecké stěny. Pan učitel Tůma přivezl lana a popruhy, skvěle nás jistil, takže jsme se nebáli a na vrchol vylezli skoro všichni!

 foto_8   foto_9   foto_10   foto_11 

 


 

 

 

Ve středu nás dopoledne čekala tradiční jízda zručnosti na kolech a turnaj ve vybíjené, kterou s námi hráli i učitelé.Počasí se trochu umoudřilo, začalo vykukovat i sluníčko a tak se cyklisté po obědě vypravili na Kozí Hrádek, na  který po několika blouděních v Turoveckých lesích nakonec úspěšně dorazili.

 vybijena   Kozi_Hradek 

 

 

 

Na pěšáky čekala v místních lesích cesta za pokladem. Nejdříve však museli splnit mnoho úkolů, než našli sladkou odměnu.

 poklad   poklad_2 

 

 

 

 

Po večeři proběhlo vyhodnocení kurzu a vyhlášení výsledků ve sportovních soutěžích a také v bodování chatek. Vítězná chatka byla ta, kde bydleli hoši: Marcel Vlach, Matěj Benedikt, Jirka Korouš a Václav Štoček.

kluci

 

Sladkou odměnu dostali všichni a to už jsme se těšili se na večer, na závěrečný táborák s opékám špekáčků. Radost nám udělal pan učitel Krátký, který přijel s kytarou. I přes drobný déšť jsme si při ohýnku hezky zazpívali.

ohynek

 Ráno po úklidu chatek jsme vyrazili na zpáteční cestu do školy, kde na nás čekal oběd. I zpáteční cestu jsme zvládli bez komplikací těšili jsme se domů do svých postýlek. Kurz se velmi vydařil, moc se nám líbil a už teď se těšíme na příští.

Jízda zručnosti kluci

Jízda zručnosti dívky

Sportovní soutěže družstev                               Sport. soutěže družstev 3

Sportovní soutěže družstev 2                            Sport. soutěže družstev 4